Cookie Consent by Cookie Consent by TermsFeed
  • L - J 08:00 - 16:30 V 08:00 - 14:00

Adresa

Str. Bistrita, nr.241
Ruseni, Jud. Neamț

E-mail

scruseni@isjneamt.ro

Proiect Erasmus + " Instrumente pentru educație eficienta"

Image

INSTRUMENTE PENTRU EDUCATIE EFICIENTA

TOOLS FOR EFFICIENT EDUCATION

2018-1-RO01-KA101-047762

SCOALA GIMNAZIALA "IOAN GRIGORE TEODORESCU" RUSENI

DESCRIERE PROIECT

Proiectul de mobilitati de formare Erasmus+ KA101 „Instrumente pentru educatie eficienta” va fi implementat de Scoala Gimnaziala "Ioan Grigore Teodorescu" Ruseni in perioada 2018-2020. Proiectul vine ca urmare a nevoilor de formare identificate in scoala noastra si este parte a activitatilor propuse in Planul European de Dezvoltare pentru perioada 2017-2020. Nevoile identificate sunt legate de cresterea fenomenului de violent scolara in randurile elevilor, rezultate scazute la disciplina matematica obtinute in urma testarilor nationale atat la elevii din invatamantul primar cat si la cei din invatamantul gimnazial, utilizarea de catre profesorii nostri a unor metode didactice neeficiente si lipsei unor colaborari cu scoli din Europa.

Proiectul isi propune realizarea urmatoarelor obiective:

O1 – facilitarea participarii unui nr de 9 cadre didactice din Scoala Ruseni la mobilitati de formare Erasmus+, in perioada 2018-2020

O2 – imbunatatirea cu 10% a rezultatelor obtinute de elevi la evaluarile nationale, in anul scolar 2019-2020, fata de anul scolar precedent.

O3 – diminuarea cu min 15% a cazurilor de violenta scolara in anul scolar 2019-2020, fata de anul precedent

O4 – realizarea a 25 de activitati didactice demonstrative cu elevii de catre participantii la stagiile de formare in anul scolar 2019-2020

In cadrul acestui proiect, ne propunem realizarea a 3 stagii de formare pentru un educator, un invatator si un profesor de gimnaziu la cursul ”Coaching in educational contexts to reduce early school leaving”, organizat de Cervantes Training, in Alcala de Henarez, Spania, 7 zile de formare, 2 mobilitati de formare pentru profesori din catedra matematica si stiinte la cursul ”Μathematics and Connections with other sciences”, formator Meta Gnosi, Larisa, Grecia,7 zile de formare, 2 mobilitati pentru invatatori la cursul ”Science for Primary School Children: When Complicated Becomes Fun and Easily Understandable”, organizator Primera Group, Ljubljana, Slovenia,7 zile de formare si 2 stagii pentru cursul ”Problem/Inquiry Based Learning”, formator ITC International, Praga, R. Ceha, 7 zile de formare.

Selectia participantilor se va desfasura in luna 2-3 de proiect, pe baza unei proceduri de selectie aprobata de CA institutiei si facuta de o comisie externa. Beneficiarii selectati vor urma o etapa de pregatire pentru mobilitate care va cuprinde curs lingvistic lb. engleza, pregatire culturala si de pedagogie a stagiului de formare.

In urma participarii la cursurile de formare, beneficiarii vor realiza o serie de activitati didactice demonstrative, vor elabora si pune la dispozitia colegilor o metodologie/ghid de interventie in situatii de violenta scolara si doua materiale CDS pentru disciplinele Matematica si Stiinte. Aceste materiale vor fi testate in anul de implementare a competentelor dobandite la cursurile de formare, urmand sa intre in circuitul didactic al institutiei si sa fie disponibile pe site-ul de proiect.

In urma desfasurarii activitatilor din proiect avem speranta ca nr de cazuri de violenta scolara va scadea pana la sfarsitul anului scolar 2019-2020, rezultatele elevilor la testarile nationale va fi imbunatatita iar cadrele didactice participante si colegii acestora, vor avea dobandite noi cunostinte si competente de specialitate, lingvistice si interculturale.

Cursuri de formare

Curs formare Praga ”Innovative Approaches to Teaching”

ERASMUS+ Course

ITC International Prague

Participanti :

* prof. Emilia CRACANĂ

* prof.inv.primar Ani CONSTANTIN